Vår blogg

Här delar vi med oss av allt som rör herrkläder och stil.

18/04/2018

Guide: Snygga skor - under lång tid

AV Yoda Pettersson [fa icon="tags'] Tillbehör, Stil, Herrkläder

[fa icon="comment"] 0

En faktor som får den välklädde mannen att sticka ut från massan är ett par välskötta skor av god kvalité. Att vårda sina skor ger dem ett längre liv, får dem att åldras vackert och kan med tiden bli en meditativ stund för eftertanke.

 

13/04/2018

Derek Rose - Brittisk lyx när den är som bäst!

AV Johan Liss [fa icon="tags'] Stil, Herrkläder, Hantverk, Leverantör

[fa icon="comment"] 0

 
 

Johan i en härligt sval bomullspyjamas från Derek Rose.


 

Pyjamasen introducerades i Europa under 1600-talet, som en typ av avslappnad fritids eller kvällsklädsel. Dock slog detta mode aldrig riktigt igenom. Det ursprungliga ordet "pyjama" kom via det brittiska riket från det indiska ordet pāy-jāma, som i sin tur kom från det persiska pāy-jāmeh. Vilket ordagrant betyder benklädnad och ursprungligen innebar ett par löst sittande bomullsbyxor bundna med dragsko. Dessa användes i Indien av muslimer, sikher och hinduer tillika. Ett bekvämt plagg vilket kom att adopteras av européer som nattkläder i det koloniala Indien.


Det var emellertid först i slutet av 1800-talet som pyjamasen fick sitt europeiska genombrott. Britternas mode påverkades mycket av livet i kolonierna. Pyjamasen blev den nattdräkt som föredrogs av de brittiska männen. Från Storbritannien spred sig bruket att använda pyjamas till resten av Europa och USA på 1920-talet. Från 1600-talet och fram till pyjamasen gjorde sitt intåg sov folk i nattsärk.


 

Till vänster, Johan i en tjusig mörkblå dressing gown. Yoda till höger klädd i klassiskt regementsrandig pyjamas.


 

Yoda håller sig varm i en tartanrutig rökrock från Derek Rose.


 

Idag finns en uppsjö tillverkare och modeller av pyjamas. Få är dock de som kan mäta sig med dess okrönte konung Derek Rose, det brittiska märket som sedan starten 1926 gjort sig känt för att ge sina kunder det bästa av kvalité i tidlös design. Lou Rose ville skapa något unikt och oöverträffat inom nattkläder för herrar, gjorda av den finaste bomull och silke.

Under åren har hans pyjamasar och morgonrockar burits av en mängd filmstjärnor och kungligheter. Alla tyger är egendesignade och helt unika för Derek Rose. Varje plagg är noggrant sammansatt och mönsterpassat.


 


Vi har ett fint urval av Derek Rose pyjamas, nattskjortor och dressing gowns i storlekar S-2XL.


 

 

12/04/2018

Georg Sörman med på SVT

AV Hilda Djupenström [fa icon="tags'] Tips, Stil, Herrkläder

[fa icon="comment"] 0

I början av mars sändes ännu ett avsnitt av SVT:s "Gör om mig" och i detta fall var de nya kläderna handplockade ur just vårt sortiment av Hedvig Andér!

Hon kom in till butiken personligen och mixade och matchade. Fördelen med en fysisk butik är att du kan klämma, känna och prova med experthjälp. Den servicen är något vi brinner för och kommer att försöka optimera in i det sista. Så att alla som vill kan komma in och känna att de precis som Peter Blomsten, hittar en ny stil från topp till tå.

 

Här hittar du klippet!

05/12/2017

Video: Handskmakeri - en konst för den fingerfärdige

AV Hilda Djupenström [fa icon="tags'] Herrkläder, Hantverk, Leverantör

[fa icon="comment"] 0

05/12/2017

Höstens VIP-dag på Georg Sörman

AV Georg Sörman [fa icon="tags'] Herrkläder, Event

[fa icon="comment"] 0

Den 26 oktober hade vi en väldigt lyckad och trevlig VIP-dag här på Georg Sörman. 
Smått och gott att äta, något att smutta på, trolleri, högklassig service, på plats broderade monogram och trevliga samtal bjöd kvällen på. 

Vi hoppas att få se er alla igen på nästa VIP-evenemang! 

27/11/2017

STILTIPS: Vinter- och höstinspiration från Gamla stan

AV Hilda Djupenström [fa icon="tags'] Tips, Stil, Herrkläder

[fa icon="comment"] 0

Nu när kylan är här får ordet "välklädd" en ny betydelse. Nu skiftar vi fokus från stilighet till att också vilja hålla oss varma och torra. Men det ena behöver inte utesluta det andra. Vi har i år speciellt lyft upp duffeln, men också en hel del fina och varma accessoarer.

09/06/2016

And the winner is...

AV Georg Sörman

[fa icon="comment"] 0


I år fyller vi 100 år och har därför haft många trevliga event här i butiken. Bl.a. vår populära VIP-dag och vårt franskinspirerade Saint James event. Ett stort tack till alla er som spenderade dessa dagar med oss!   

27/04/2016

Kungsholmen: Från lantlig idyll till trendig stadsdel

AV Georg Sörman

[fa icon="comment"] 0

Under Georg Sörmans 79 år på Kungsholmen är det mycket som har hänt. Under 1900-talet har stadsdelen förändrats från ett lantligt hantverksområde till en modern stad. 

22/04/2016

Cykeln - Dagens mest stilfulla transportmedel?

AV Georg Sörman

[fa icon="comment"] 0


Idag är cykeln mer än bara ett enkelt transportmedel. Den kan vara en symbol för ett miljömässigt ställningstagande eller en tydlig modeaccessoar. Under de senaste åren har vi sett hur cykeln har gjort stilfull entré på modevisningarnas vår- och sommarkollektioner runt om i världen.

15/04/2016

Resteröds: Tradition, nytänkande och kvalitet

AV Georg Sörman

[fa icon="comment"] 0

Precis som Georg Sörman har Resteröds en lång och anrik historia. Det är ett företag som sedan 1935 har lyckats behålla sin attraktionskraft samtidigt som de har tagit sig igenom krigsår, finanskriser och globalisering. 

prenumerera på vårt nyhetsbrev

Arkiv

Senaste inläggen