Vår blogg

Här delar vi med oss om allt som rör herrkläder och stil.

6 tips på hur du får dina plagg att hålla längre

21/12/2015

6 tips på hur du får dina plagg att hålla längre

AV Anders Sörman-Nilsson [fa icon="tags'] Tips

[fa icon="comment"] 0

blog-01.jpg

För att vårda garderoben och förlänga livslängden på dina plagg krävs det både kunskap och en del redskap. Här är Georg Sörmans 6 enkla tips på hur du tar hand om dina plagg på bästa sätt.

12187899_10208172199441748_3349195054342186698_n.jpg 

 

1. Rätt galge
Rätt galge till kavajen eller rocken hjälper plagget att behålla formen. Det viktiga är att hitta en galge som fyller ut axelpartiet ordentligt. För att få byxorna att hålla formen rekommenderar vi att du införskaffar en byxgalge med klämmor vilka har fördelen att de rätar ut veck vid knäna och skrevet. Hos oss kan du införskaffa sådana byxgalgar för 98 kr/st.

2. Tvätt
Varje gång du tvättar dina plagg utsätts de för slitage och livslängden förkortas något. Därför är det bra att försöka tvätta mer sällan genom att följa våra tips nedan. När du behöver tvätta så ska du givetvis följa tvättråden, samt tänka på att inte torktumla plagg i för höga temperaturer.

3. Frisk luft
Ett enkelt och bra knep för att bibehålla formen på, samt räta ut veck och bibehålla fräschören i sina byxor är några timmars vädring i frisk luft.

4. Klädborste
När du vill få bort damm, rök och ytlig smuts från dina plagg så är klädborsten den perfekta vännen. I vår butik på Sankt Eriksgatan 41 erbjuder vi klädborstar från Dako i svinhår (548 kr) vilket enligt oss är en bra investering för den som är extra mån om att vårda sina plagg. I kombination med vädring är det här en bra metod för att undvika att tvätta kläderna för ofta

5. Ånga
Det kanske bästa sättet att räta ut veck på både byxor och kavajer är ånga. Vrid på varmvattenkranen och häng in plaggen i badrummet; sedan stänger du dörren och väntar i cirka fem minuter medan ångan gör jobbet. Ett annat sätt som är mer miljövänligt är att låta plaggen hänga i badrummet samtidigt som du duschar.

6. Skor
Skovård är lite av en vetenskap i sig, men här kommer några snabba och enkla tips på vad du ska göra för att ta hand om dina skor. För att minska slitage på hälparti och plös är det bra att använda skohorn. Ett annat tips är att låta dina skor vila i minst 24 timmar efter att du har använt dem, helst med skoblock av cederträ vilket gör att lädret återhämtar sig. Hos oss hittar du både skoblock i cederträ (från 498 kr) och skohorn (från 60 kr) från Brunngård. Vi har även lädersulor, skoborstar, skokräm och färdiga skokit.

Ytterligare ett tips är att använda ett par galoscher (700 kr) från norska märket Swims som skyddar dina skor under regniga dagar.

0 Kommentarer

prenumerera på vårt nyhetsbrev

Arkiv

Senaste inläggen