Vår blogg

Här delar vi med oss av allt som rör herrkläder och stil.

Resteröds: Tradition, nytänkande och kvalitet

15/04/2016

Resteröds: Tradition, nytänkande och kvalitet

AV Georg Sörman

[fa icon="comment"] 0

Resteröds_Georg_Sörman_herrkläder.jpg

Precis som Georg Sörman har Resteröds en lång och anrik historia. Det är ett företag som sedan 1935 har lyckats behålla sin attraktionskraft samtidigt som de har tagit sig igenom krigsår, finanskriser och globalisering. 

Det hela började när bröderna Mattson från Resteröd i Bohuslän investerade i var sin engelsk rundstickningsmaskin från företaget G.”Stibbe” Ltd. Tillverkningen skedde till en början i ett litet skjul på deras tomt, men inom kort expanderade affärerna vilket ledde till att de var tvungna att köpa fler rundstickningsmaskiner samt flytta produktionen till den närliggande staden Ljungskile. Cirka 70 år senare har den ursprungliga designen på underkläderna till stor del bevarats i den traditionella kollektionen Classic.

Resteröds_fabrik_Georg_Sörman.jpg

Deras grundidé är än idag att tillverka kroppsnära plagg med fokus på kvalitet, passform och enkel design. I sin nyare kollektion Resteröds Original Collection har de utgått från sin designhistoria, men moderniserat och uppdaterat passformen. Bilderna från kollektionen förmedlar en nostalgisk känsla samtidigt som de får plaggen att kännas tidsenliga.

Nu har de även lanserat en modernare kollektion som de kallar för Trend. Dessa plagg karaktäriseras av skarpa grafiska linjer och mönster i olika färger. Idag är Resteröds ett globalt varumärke som du kan hitta i Japan, Danmark, Norge, Finland och Spanien för att nämna några länder. Trots att de har genomgått en snabb internationell expansion och börjar nå en allt yngre målgrupp är de måna om att berätta sin historia om hur allt en gång startade.

Resteröds samarbete med Georg Sörman har pågått i över ett halvt sekel vilket har gjort att flera generationer Kungsholmsbor och kunder har fått sin alldeles egen relation till företaget. I vår butik på Sankt Eriksgatan 41 hittar du noga utvalda plagg från samtliga tre kollektioner.

 

0 Kommentarer

prenumerera på vårt nyhetsbrev

Arkiv

Senaste inläggen