Vår blogg

Här delar vi med oss av allt som rör herrkläder och stil.

13/04/2018

Derek Rose - Brittisk lyx när den är som bäst!

AV Johan Liss [fa icon="tags'] Stil, Herrkläder, Hantverk, Leverantör

[fa icon="comment"] 0

 
 

Johan i en härligt sval bomullspyjamas från Derek Rose.


 

Pyjamasen introducerades i Europa under 1600-talet, som en typ av avslappnad fritids eller kvällsklädsel. Dock slog detta mode aldrig riktigt igenom. Det ursprungliga ordet "pyjama" kom via det brittiska riket från det indiska ordet pāy-jāma, som i sin tur kom från det persiska pāy-jāmeh. Vilket ordagrant betyder benklädnad och ursprungligen innebar ett par löst sittande bomullsbyxor bundna med dragsko. Dessa användes i Indien av muslimer, sikher och hinduer tillika. Ett bekvämt plagg vilket kom att adopteras av européer som nattkläder i det koloniala Indien.


Det var emellertid först i slutet av 1800-talet som pyjamasen fick sitt europeiska genombrott. Britternas mode påverkades mycket av livet i kolonierna. Pyjamasen blev den nattdräkt som föredrogs av de brittiska männen. Från Storbritannien spred sig bruket att använda pyjamas till resten av Europa och USA på 1920-talet. Från 1600-talet och fram till pyjamasen gjorde sitt intåg sov folk i nattsärk.


 

Till vänster, Johan i en tjusig mörkblå dressing gown. Yoda till höger klädd i klassiskt regementsrandig pyjamas.


 

Yoda håller sig varm i en tartanrutig rökrock från Derek Rose.


 

Idag finns en uppsjö tillverkare och modeller av pyjamas. Få är dock de som kan mäta sig med dess okrönte konung Derek Rose, det brittiska märket som sedan starten 1926 gjort sig känt för att ge sina kunder det bästa av kvalité i tidlös design. Lou Rose ville skapa något unikt och oöverträffat inom nattkläder för herrar, gjorda av den finaste bomull och silke.

Under åren har hans pyjamasar och morgonrockar burits av en mängd filmstjärnor och kungligheter. Alla tyger är egendesignade och helt unika för Derek Rose. Varje plagg är noggrant sammansatt och mönsterpassat.


 


Vi har ett fint urval av Derek Rose pyjamas, nattskjortor och dressing gowns i storlekar S-2XL.


 

 

05/12/2017

Video: Handskmakeri - en konst för den fingerfärdige

AV Hilda Djupenström [fa icon="tags'] Herrkläder, Hantverk, Leverantör

[fa icon="comment"] 0

prenumerera på vårt nyhetsbrev

Arkiv

Senaste inläggen