Vår blogg

Här delar vi med oss av allt som rör herrkläder och stil.

30/04/2018

Resteröds: Original never dies

AV Georg Sörman [fa icon="tags'] Tips, Stil, Herrkläder, Leverantör

[fa icon="comment"] 1 Comment

Vi ville veta mer om ett av våra toppenmärken, Resteröds. Och så här startade verksamheten med underbart bekväma basplagg! 😍🙏

Det hela började 1935 när bröderna Mattson, från den lilla byn Resteröd, investerade alla sina besparingar i ett par begagnade rundstickningsmaskiner från G ”Stibbe” Ltd, i England. Bröderna skapade sedan en första kollektion med herr- och damunderkläder, långkalsonger och linne. Ett skjul på bakgården blev den första fabrikslokalen, och så föddes Resteröds Trikåfabrik.
I 80 år har Resteröds stolt producerat och levererat det bästa inom underkläder och ”nära kroppen plagg”, vilket gett oss ovärderliga erfarenheter. Ryktet har spridit sig och idag finner ni Resteröds i världens alla hörn, från Stockholm till Tokyo, Berlin, Köpenhamn och Paris.

18/04/2018

Guide: Snygga skor - under lång tid

AV Yoda Pettersson [fa icon="tags'] Tillbehör, Stil, Herrkläder

[fa icon="comment"] 0

En faktor som får den välklädde mannen att sticka ut från massan är ett par välskötta skor av god kvalité. Att vårda sina skor ger dem ett längre liv, får dem att åldras vackert och kan med tiden bli en meditativ stund för eftertanke.

 

13/04/2018

Derek Rose - Brittisk lyx när den är som bäst!

AV Johan Liss [fa icon="tags'] Stil, Herrkläder, Hantverk, Leverantör

[fa icon="comment"] 0

 
 

Johan i en härligt sval bomullspyjamas från Derek Rose.


 

Pyjamasen introducerades i Europa under 1600-talet, som en typ av avslappnad fritids eller kvällsklädsel. Dock slog detta mode aldrig riktigt igenom. Det ursprungliga ordet "pyjama" kom via det brittiska riket från det indiska ordet pāy-jāma, som i sin tur kom från det persiska pāy-jāmeh. Vilket ordagrant betyder benklädnad och ursprungligen innebar ett par löst sittande bomullsbyxor bundna med dragsko. Dessa användes i Indien av muslimer, sikher och hinduer tillika. Ett bekvämt plagg vilket kom att adopteras av européer som nattkläder i det koloniala Indien.


Det var emellertid först i slutet av 1800-talet som pyjamasen fick sitt europeiska genombrott. Britternas mode påverkades mycket av livet i kolonierna. Pyjamasen blev den nattdräkt som föredrogs av de brittiska männen. Från Storbritannien spred sig bruket att använda pyjamas till resten av Europa och USA på 1920-talet. Från 1600-talet och fram till pyjamasen gjorde sitt intåg sov folk i nattsärk.


 

Till vänster, Johan i en tjusig mörkblå dressing gown. Yoda till höger klädd i klassiskt regementsrandig pyjamas.


 

Yoda håller sig varm i en tartanrutig rökrock från Derek Rose.


 

Idag finns en uppsjö tillverkare och modeller av pyjamas. Få är dock de som kan mäta sig med dess okrönte konung Derek Rose, det brittiska märket som sedan starten 1926 gjort sig känt för att ge sina kunder det bästa av kvalité i tidlös design. Lou Rose ville skapa något unikt och oöverträffat inom nattkläder för herrar, gjorda av den finaste bomull och silke.

Under åren har hans pyjamasar och morgonrockar burits av en mängd filmstjärnor och kungligheter. Alla tyger är egendesignade och helt unika för Derek Rose. Varje plagg är noggrant sammansatt och mönsterpassat.


 


Vi har ett fint urval av Derek Rose pyjamas, nattskjortor och dressing gowns i storlekar S-2XL.


 

 

12/04/2018

Georg Sörman med på SVT

AV Hilda Djupenström [fa icon="tags'] Tips, Stil, Herrkläder

[fa icon="comment"] 0

I början av mars sändes ännu ett avsnitt av SVT:s "Gör om mig" och i detta fall var de nya kläderna handplockade ur just vårt sortiment av Hedvig Andér!

Hon kom in till butiken personligen och mixade och matchade. Fördelen med en fysisk butik är att du kan klämma, känna och prova med experthjälp. Den servicen är något vi brinner för och kommer att försöka optimera in i det sista. Så att alla som vill kan komma in och känna att de precis som Peter Blomsten, hittar en ny stil från topp till tå.

 

Här hittar du klippet!

27/11/2017

STILTIPS: Vinter- och höstinspiration från Gamla stan

AV Hilda Djupenström [fa icon="tags'] Tips, Stil, Herrkläder

[fa icon="comment"] 0

Nu när kylan är här får ordet "välklädd" en ny betydelse. Nu skiftar vi fokus från stilighet till att också vilja hålla oss varma och torra. Men det ena behöver inte utesluta det andra. Vi har i år speciellt lyft upp duffeln, men också en hel del fina och varma accessoarer.

prenumerera på vårt nyhetsbrev

Arkiv

Senaste inläggen